KALK Kulturförening

En medlemsförening för alla kulturintresserade

Kulturföreningen KALK är en nystartad medlemsförening baserad i Limhamn Malmö. KALK är öppen för alla som är intresserade av musik, design, film, foto, konst och litteratur. I KALK kommer vi tillvarata det cirkulära livet och utbyta erfarenheter med varandra. Våra event kommer att hållas på olika platser och lokaler under året. På det viset hoppas vi kunna utöka vårt nätverk och erbjuda olika typer av upplevelser för våra medlemmar. Bli medlem i KALK du också och kom på våra event under 2022.

 

 

Kom på nästa KALK-träff 28/5Bli medlem i KALK

Bli medlem i KALK

Som medlem i KALK kommer du bli inbjuden till alla våra event, arrangemang  och konserter under 2022. Årsmedlemskapet kostar 360:- och ger dig alltid rabatterat medlemspris till alla arrangemang och i vissa fall till och med gratis entré.
Vårt mål är att bjuda in till fantastiska konserter, workshops med konstnärer och fotografer, boksamtal och möten med författare, samtal/föreläsningar.
– Vissa event kommer vara exklusivt för medlemmar.
– Som medlem i KALK får du gärna komma med förslag på artister, konstnärer och föreläsare du skulle vilja se på våra event.

Program för vår träff 28/5

Plats: Varvet, Limhamn. 14:00-17:00

Kom på vår nästa KALK-träff. Lördagen den 28 maj blir det öl och rock n’ roll med Simon Andersson (South Ocean Festival) och Cecil Folkesson. Intressanta föredrag av Aage Radmann och Susanna Hedenborg, professorer från Malmö Universitet & Norges Idrettshøgskole. Tulio Capriles som driver nyhetssajten WONKedition kommer och pratar om Malmö som framtidsstad. Bosse Landén tittar också förbi och berättar om Limhamns fiskehamn. Vi dricker öl & äter goda grillade korvar. Vi ses på Varvet i Limhamns fiskehamn.
Pris för befintliga medlemmar (entré & grillad korv, 1 öl/vin): 135:-
Pris för nya medlemmar (rabatterat medlemskap, entré & grillad korv, 1 öl/vin): 495:-
Om du inte vill bli medlem just nu men ändå vill komma är du naturligtvis också välkommen:
Pris (entré & grillad korv, 1 öl/vin) 275:-
Meny: Grillad korv med tillbehör, 1 öl/vin.
OBS! Endast förköp. Begränsat med platser. Biljett köps via Tickster.

Preliminärt tidsprogram
14:00-14:10
Välkomna & mingel

 

Vi samlas, hälsar välkomna och minglar.

14:10-14:30
Musikunderhållning:

Cecil Folkesson med band

Cecil Folkesson, rocklegendar, sångare och gitarrist som döper sina gitarrer efter kvinnorna i sitt liv. Cecil är dessutom Crossfit Master och You Tube-influencer under namnet “Master’s voice”. Vi kommer få höra några klassiker ur Cecils 80-tals repertoar.

14:30-15:00
Idrotten som samhällsfenomen

med Aage Radmann & Susanna Hedenborg

Välkommen till ett samtal med Susanna Hedenborg och Aage Radmann, båda professorer i Idrottsvetenskap, verksamma vid Malmö universitet och Norges IdrettshøgskoleSusanna och Aage kommer att berätta hur man studerar idrott som samhällsfenomen genom exempel från forskning på barn- och ungdomsidrott, fotbollens supporterskap och ridsport på sociala medier. 

15:15-15:45
South Ocean Festival

med Simon Andersson

Simon Andersson är låtskrivare, entreprenör och en prisbelönt artist. Med musikinfluenser som sträcker sig från rock’n’rollens tidiga dagar till den samtida musikscenen, är han en mycket begåvad musiker och musikproducent. Sedan 2017 bor Simon i Malmö och är grundare till Malmös nya festival ”South Ocean Festival” som har premiär 2023 på Sibbarp.

16:00-16:20
WONKedition, Malmö som framtidsstad

med Tulio Capriles

Tulio Capriles, journalist, ekonom, gymnasielärare och influencer. Tulio kommer att berätta som sin nyhetssida WONKedition med det spännande uppdraget: “Empowering Youth”. Vi på KALK hoppas få höra Tulios intressanta berättelser om Malmö och Malmös roll som framtidsstad

16:20-16:40
Limhamns fiskehamn

med Bosse Landén

Bosse Landén från Hamnföreningen kommer och berättar om fiskehamnen och lite om dess historia och nutid.

16:40-17:00
Musik och avslutning

 Cecil Folkesson med band

Cecil Folkesson med band spelar några avslutande låtar innan vi avrundar eftermiddagen.

Medverkande

Medverkande på vår träff 28/5

Susanna Hedenborg
Susanna Hedenborg

Professor, Idrottsvetenskap, Malmö Universitet

Bosse Landén
Bosse Landén

Limhamns Fiskarförening Öresund

Simon Andersson
Simon Andersson

Musiker, entreprenör, South Ocean Festival

Tulio Capriles
Tulio Capriles

WONKediton; Malmö som framtidsstad

Aage Radmann
Aage Radmann

Proferssor, Idrottsvetenskap, Malmö Universitet/Norges Idrettshøgskole

Cecil Folkesson
Cecil Folkesson

Musiker, Crossfit-Influencer

Vi ses på
Varvet i Limhamns fiskehamn

Strandgatan 23

216 12 Limhamn

Våra tidigare events

Medverkande på vår träff 23/4

Ingrid Holmquist
Ingrid Holmquist

grundare Resund Behandling

Chill Out Sushi, Limhamn
Chill Out Sushi, Limhamn
Isabel Piaginol
Isabel Piaginol

Operasopran

Att mätta en besvärad själ
Att mätta en besvärad själ
Primadonnans död
Primadonnans död

Maria Stille, Pontus Stenkvist & Caroline Leander

Isabella Völker
Isabella Völker

författare

KALK release 19/3

Här kan  du se lite bilder och medverkande från vår release

Anders Skog
Anders Skog

arkitekt, uppfinnare

Pim Sahlgren
Pim Sahlgren

krögare, Strandhuset

Dagens soppa!
Dagens soppa!
Underbara stråkar!
Underbara stråkar!
Duo Bergh
Duo Bergh

Karin Sandén Bergh & Nils-Erik Bergh

Gitte Knutson
Gitte Knutson

verksamhetsledare, På Limhamn ek för

Glada gäster
Glada gäster
Efter giget!
Efter giget!
John Webb
John Webb

fotograf

Toxic Boogie
Toxic Boogie

Funk-jazz med saxofoner

Havsprinsen solar sig
Havsprinsen solar sig
Dagens trumset!
Dagens trumset!

Styrelsen

KALK styrelsepresentation

Lotte Parmatow (MFA)
Lotte Parmatow (MFA)

Saxofonist & Leg.Gymnasielärare

Lotte är musiker, saxofonist, flöjtist, pianist och gymnasielärare i spanska & musik.

Lotte har spelat i sammanhang som Världsutställningen i Hannover, Karnevalen i Rio de Janeiro, G8-mötet i Köln, Casa de la Música i Havanna, Volvo Ocean Race i Singapore och i Malmö. Lotte har spelat med flertalet kända namn som Janne Schaffer, Chris Ho (känd profil i Singapore), Olle Adolfsson och Silvio Rodriguez (Björn Afzelius idol).

Som gymnasielärare i musik, spanska och estetisk kommunikation i Malmö arbetar Lotte med att göra Malmös kulturliv tillgängligt för eleverna på institutioner såsom Malmö Konsthall, Moderna Muséet, Arena 305 och Malmö Opera. Projekt som Lotte driver i sitt läraryrke är inom ERASMUS och studieresor till Spanien, Tyskland, Indien och England.

Lotte är en driven projektledare och är verksam i flertalet olika sammanhang som saxofonist, flöjtist och bandledare. Bland de egna projekten finns Toxic Boogie (sjumannafunkband med eget material och fokus på saxofoner), Sonic Industry (Patrich och Lottes egen musik, se Spotify) och Limhamns Sweet (partyband).

Lotte spelar också saxofon i Gilito y su clave, salsaband från Malmö-Köpenhamn-Hamburg med sångaren Gilito Timbero Piñera (känd från Buena Vista Social Club från Cuba) och i LBB, ett ös-svängigt ministorband med latinpop repertoar och eget material.

Lotte är född 1966 på Möllevången i Malmö. Uppvuxen i Falsterbo och Oxie.

Gitte Knutson
Gitte Knutson

verksamhetsledare PÅ LIMHAMN ek.för.

Gitte är en kreativ stadsutvecklare med sinne för affärsutveckling och nätverk. 

Hon har 20 års erfarenhet av offentliga arrangemang och samverkan mellan staden och näringslivet. Jobbade 10 år i Malmö city där hon utvecklade och initierade många nya projektidéer. Jobbar nu som verksamhetsledare sedan 10 år i  PÅ LIMHAMN ek. samverkansförening.

Är en kreatör och idéskapare och har tagit initiativ till och arrangerat  flera offentliga arrangemang i Limhamn såsom; EU projekt med inriktning på kompetensförsörjning för sysselsatta/företag, Valborg på Limhamn, Allsång vid Havet, Hamnfestivalen, Påskparaden, Jul på Limhamn m fl.

Gitte bor sedan 15 år tillbaka på Gamla Limhamn. Har tidigare bott 20 år på Gamla Väster dessförinnan i flera olika stadsdelar i Malmö.

Vill du bli partner till KALK?

Brinner du för kultur och kulturutbyte? Sitter du på en lokal lämplig för möten? Eller driver du något intressant projekt inom kulturområdet? Då vill vi gärna ha kontakt med dig!

Fredrik Weerasinghe (MFA)
Fredrik Weerasinghe (MFA)

grundare Digitaliseum

Fredrik Weerasinghe är konstnär, gallerist, fotograf, designer och musiker verksam i Malmö.

Fredrik (f. 1967) växte upp på Limhamn och efter att ha spelat i band under gymnasieåren började han i början av 90-talet studera konst, design, fotografi och arkitektur vid Konstakademierna i Italien och New York City. Fredrik gjorde sina magisterexamen i konst vid Chelsea College of Art & Design (PG Dip.) och Central Saint Martins School of Art & Design (MFA) i London åren 2000-2003. Efter studierna utomlands flyttade han tillbaka till Sverige 2003.

Fredrik har utöver sitt konstnärskap sedan dess varit ordförande och curator för Galleri CirkulationsCentralen (nuvarande Galleri CC) och Fotogalleriet Format i Malmö. Han har även arbetat som gästföreläsare och universitetsadjunkt vid Malmö Universitet åren 2004-2016 och arbetat som konstpedagog för Malmö Stad, Kultur för Barn och Unga vid Malmös olika grundskolor mellan åren 2009-2016. 

År 2015 startade Fredrik Weerasinghe galleriet Digitaliseum vilket han driver idag parallellt med verksamheten som konstnär, fotograf, grafisk formgivare. Fredrik är styrelseledamot i Malmö Fotobiennal och projektledare för Konstkväll Lund och spelar också trummor i bl.a. den Malmö-baserade bandkonstellationen Jazz Manouche Social Club.

Patrich Parmatow (MBA)
Patrich Parmatow (MBA)

grundare Vibe Fountain AB

Patrich driver media-produktionsbolaget Vibe Fountain AB baserad på Limhamn.

Har 20+ års näringslivserfarenhet som manager i den amerikanska koncernen JBT Technologies med huvudkontor i Chicago och har lång erfarenhet av utlandsjobb i olika positioner.

Var under perioden 2006-2012 baserad i Singapore och ansvarig för JBT Technologies Aftermarket organisation i Asia-Pacific. Under åren 2012-2014 var Patrich baserad i Tjeckien och ansvarig för uppbyggnaden av en ny produktions-anläggning och åren 2016-2018 hade han sin bas i Madrid som ansvarig för South Europe & Middle East-regionen.

I samråd med familjen bestämde sig Patrich 2018 för att flytta hem till Limhamn, sadla om och bygga upp sin egen verksamhet. Driver idag Vibe Fountain AB som i fullt utrustad studio producerar musik, film, ljudeffekter och röstpålägg till reklamfilm, voice overs och podcasts. Patrich har alltid haft musiken och mediaproduktion vid sidan om och drev redan i ungdomsåren en projektstudio där lokala musiker och band kunde komma och göra demo-inspelningar.

Patrich innehar en MBA med inriktning International Business från Anglia Ruskin University, Cambridge UK, med examen 2011. Är i botten utbildad Teknikinformatör vid Mälardalens Högskola 1995 och har även studerat film- och litteraturvetenskap på Lunds Universitet.

Född 1967 på Limhamn. Uppvuxen i Söderkulla och Nydala. Bor idag på Limhamn tillsammans med sin fru och tre barn.

Kontakta oss

Brinner du för kultur och kulturutbyte? Sitter du på en lokal lämplig för möten? Eller driver du något intressant projekt inom kulturområdet?

Då vill vi gärna ha kontakt med dig!

Partners

Stort tack till våra partners som möjliggör våra arrangemang

Vill du bli informerad om våra framtida events?